Kako umiti lasuljo? Video vodič

Blog

Vzdrževanje lasulje in lasnega vložka, še posebej ko gre za pranje, se na začetku morda zdi zastrašujoče, a ni tako težko, kot se sliši. Kar je najbolj pomembno je to, da ste nežni. Pod video posnetkom, ki prikazuje umivanje lasulje iz naravnih las korak za korakom, boste našli še nekaj zelo pomembnih informacij.

Preden začnemo s pranjem, naj odgovorim še na vprašanje o pogostosti pranja lasulje in lasnega vložka. Splošno pravilo je, da perete jo perete na 3-4 tedne. Na pogostost pranja vpliva več dejavnikov:

  • Kako pogosto nosite lasuljo ali lasni vložek?
  • Ali lasuljo nosite tudi med športom?
  • Kaj počnete, ko nosite lasuljo?

Glede na zgoraj omenjene dejavnike prilagodite tudi pogostost umivanja lasulje. Priporočamo pa, da se lasulja ne umiva zelo pogosto.

Katere izdelke lahko uporabljam?

Ni ene specifične blagovne znamke šampona, ki bi jo morali uporabljati. Zavedati se morate, da lasje na lasuljah in lasnih vložkih ne rastejo in se ne obnavljajo, zato so lasje bolj krhki. Zato je dobrodošla pozornost pri izbiri izdelkov:

  • Izberite kakovosten šampon in balzam (ni vam treba kupiti najdražjih izdelkov).
  • Izberite izdelke, ki vlažijo (lasulje so nagnjene k suhosti).
  • Seveda izberite izdelke brez agresivnih kemikalij.
  • Izogibajte se sestavinam kot so SLES (natrijevi lavrilsulfati) in SLS (natrijevi dodecilsulfati), parabeni, mineralna olja.

Ne glede na to, kateri šampon in balzam izberete, vam bo običajno pakiranje zdržalo vsaj eno leto, saj boste lasuljo prali največ enkrat na mesec.

Za ohranjanje mehkobe in sijaja občasno uporabite vlažilno in negovalno masko za globinsko nego. Prav tako lahko uporabljate negovalna olja. Pazite le, da olje nanašate samo na konice.

Nasveti in triki za umivanje lasulje

Pred umivanjem vedno odstranite lepilne trakove in po potrebi očistite odvečno lepilo z odstranjevalcem lepilnega traku.

Lasulje in lasnega vložka ni priporočljivo umivati na glavi. Prav tako ju ne umivajte pod direktnim curkom vode. Najbolje ju je umivati v stoječi mlačni vodi.

Lasuljo in lasni vložek je najbolje umivati tako, da ga obrnete naokoli oz. da je mrežica na zunanji strani. Nežno jo prepolovite po dolžini, tako boste lažje in bolj kontrolirano umivali.

Pri umivanju vedno uporabljajte vlažini balzam. Pri nanašanju pazite, da balzam ne pride v stik z mrežico, saj lahko balzam zmehča in poslednično razvozlja vozlje, kar poveča izpadanje las. Balzam nanašajte izključno samo na konice.

Med umivanjem lasulje nikoli ne ožemajte, drgnite in nikoli ne uporabljati drugih podobnih agresivnih prijemov.

Prejšnji prispevek
Kaj je lasni vložek? Kakšno težavo rešuje?